Baanweg 26, Harderwijk 3844KS
085 487 2100
Maurits@SquashHarderwijk.nl

Maurits (19) opent squashcentrum in Harderwijk

Squash Harderwijk

Maurits (19) opent squashcentrum in Harderwijk

HARDERWIJK Squash keert terug in Harderwijk. Maurits ‘t Jong (19) is bezig met de opstart van een nieuw squashcentrum aan de Baanweg in Harderwijk. Squash Harderwijk, simpel en duidelijk. De planning is dat de deuren in het eerste weekend van april open gaan. ,,Mensen vinden het geweldig dat ze straks weer hun sport kunnen beoefenen.”

Marco Jansen

Maurits ‘t Jong, zelf speler van het eerste hockeyteam van De Mezen, kwam deze winter in aanraking met squash. ,,Wij moeten in de winter wat doen aan onze conditie. Ik speel geen zaalhockey, dus ging ik in Zeewolde en Nijkerk squashen. Drie kwartier knallen, geweldig voor je conditie. Squash is een heel toegankelijke sport. Maar sinds de sluiting van Harders Plaza mist Harderwijk een squashgelegenheid.”

LOCATIE Daar wil ‘t Jong nu verandering in brengen. Aan de Flevoweg komt een winkelcentrum, dus is er geen ruimte voor een squashbaan. In zijn zoektocht kwam hij uit bij de Baanweg. ,,Een squashbaan is 60 m2 en het plafond is 5,5 meter hoog. Maar weinig locaties zijn geschikt. Aan de Baanweg zijn al twee sportscholen, maar er stonden sinds het faillissement van Easy Riet al een half jaar twee loodsen leeg. Net toen ik langs reed, hing de pandeigenaar, de heer Hans Kienhuis, een te huur-bord op. Toen zijn we samen naar de invulling gaan kijken. Ik zag het al helemaal voor me. In een loods komen een mannen- en vrouwenkleedkamer, kantine met bar, een kantoor en wellicht een fysioruimte. En in de loods daarachter waarschijnlijk vier squashbanen. Een bestaande sportschool komt uitbreiden naast de squashbanen en gaat hier bootcamps en fitness geven.”

BOUWPLAN De jonge Harderwijker is onlangs gestopt met zijn studie commerciĆ«le economie en wordt nu fulltime ondernemer. ,,Studeren is niet mijn ding, dit vind ik veel leuker om te doen. We maken nu een bouwplan voor de bar, de banen, vloeren en muren. We hebben al een squashbaan in Hengelo gedemonteerd. De aanrijroute wordt verbeterd en er komt het verlichting aan het pand. Eigenlijk doe ik alles zelf, maar ik word aan alle kanten geholpen door familie en vrienden. Iedereen vindt het een gaaf project. Ik heb me verbaasd over alle positieve verhalen van mensen die vroeger fanatiek hebben gesquasht en het leuk vinden dat de sport nu weer terug komt. Het leeft in Harderwijk.”

OPENING De opening staat gepland in het voorjaar: het eerste weekend van april. ‘t Jong houdt de eerste weken openingsacties. Daarna is het mogelijk om een losse baan te huren voor 45 minuten om ‘lekker een balletje te slaan’. Ook worden er abonnementen aangeboden om onbeperkt te spelen.

SOCCERSQUASH Squash Harderwijk gaat naast het reguliere squash ook soccersquash aanbieden. ,,Een combinatie van squash en voetbal. Hier is een speciale bal voor ontwikkeld. Voetbalteams kunnen zo aan hun conditie en hun techniek werken. Zelf zal hij dagelijks aanwezig zijn bij de receptie. ,,Vanaf september hopen we echt te gaan groeien.”

Artikel van: Het Kontakt, Marco Jansen LINK