Baanweg 26, Harderwijk 3844KS
085 487 2100
Maurits@SquashHarderwijk.nl

Piepjonge ondernemer begint squashcentrum in Harderwijk

Squash Harderwijk

Piepjonge ondernemer begint squashcentrum in Harderwijk

De een z’n dood is de ander z’n brood. Met deze economische oerwet in het achterhoofd stapt de piepjonge Maurits ’t Jong in een sportief ondernemersavontuur. Een jaar na sluiting van het squashcentrum in Harders Plaza begint hij er zelf een in een loods langs het spoor in Harderwijk. 


Squash Harderwijk moet het centrum simpelweg gaan heten en de eerste balletjes op de vier banen kunnen er al vanaf april geslagen worden, denk ‘t Jong. Daarmee zit er tussen ontstaan en realisatie van het plan niet meer dan een jaargetijde. ,,Het is best snel gegaan, ja’’,  aldus de jonge Harderwijker, die zijn studie commerciële economie in Utrecht er zelfs voor afbrak. ,,Misschien ben ik toch meer iemand van de praktijk’’, zegt hij daar over.

Conditie op peil

Het idee ontstond afgelopen winter toen ’t Jong geregeld squashte in Zeewolde. Hij speelt op redelijk niveau veldhockey en wilde op die manier zijn conditie op peil houden. ,,Dat heen en weer gejakker stond me tegen. ‘Waarom heeft Harderwijk geen squashbaan?’, bedacht ik me. En vervolgens: ,,Waarom zou ik dat zelf niet doen?’ Maar dan moest ik het ook meteen doen, voordat een ander op het idee zou komen.’’

Vier banen

Een locatie was ook vrij snel gevonden. Aan de Baanweg, langs het spoor, staat een oud kantoor, met een paar loodsen waar voor het faillissement Easy Riet zat. ,,Ideaal voor een squash-centrum’’. In de eerste komen de kleedkamers en de horeca. De loodsen zijn hoog genoeg voor de aanleg van vier squashbanen. Drie daarvan zullen nieuw zijn, een vierde heeft ‘t Jong zojuist voor een prikkie uit Hengelo gehaald. ,,Een hoop werk, maar het scheelt wel mooi in de kosten. Het verschil tussen de oude en de nieuwe banen ga je niet zien’’, belooft hij. ,,Oh, en je kunt er straks naast gewone squash ook soccer squash doen. Leuk en intensief voor voetballers in de winter.’’

Risico

Hij beseft dat hij als jonge gast best veel risico neemt met deze stap. ,,Een flinke investering, maar ik weet dat hier een markt voor is. Als ik hoor hoeveel positieve reacties ik al krijg uit mijn omgeving, dan heb ik er alle vertrouwen in.’’ ‘t Jong gaat alles op alles te zetten om voor het eerste weekend van april klaar te zijn. Hij hoopt ook nog de squashvereniging – die is uitgeweken  naar Zwolle – terug te halen naar Harderwijk. ,,Ik wil binnenkort met ze in gesprek.’’ 

Artikel van: De Stentor, Olger Koopman LINK